Solide. Het is niet alleen typerend voor de las- en constructiewerken die clubsponsor Vuylsteke constructie en onderhoud aflevert; het beschrijft ook perfect hoe m’n conditionele basis voor het komende triatlonseizoen eruitziet. Niets gaat vanzelf natuurlijk maar als je al eens kan terugblikken op een duursportverleden van ruim twee decennia, heb je wel al wat in je rugzak steken. Natuurlijk is elk jaar anders en zal ik nóg heel wat specifiek labeur moeten verrichten; met de bijhorende uitdagingen om de puzzel met werk en gezin mooi in elkaar te laten vallen. De weloverwogen keuze om ondanks alleen maar positieve ervaringen met externe coaching – die ik op eenvoudig verzoek met plezier verder toelicht – de touwtjes weer volledig in eigen handen te nemen, kadert daarin en stelt me voor extra uitdagingen. Maar hopelijk tegelijk weer voor waardevolle nieuwe inzichten. En net daarom ben ik deze sportieve hobby blijven beoefenen. Waarschijnlijk te weinig competitief om altijd de beste te willen zijn maar wel gretig genoeg om mezelf tegen m’n limieten aan te duwen en uit fouten te leren. Laat dit evenwel geen voorbeeld zijn voor beginnende sportbeoefenaars. Voor hen is een degelijke sportieve begeleiding (en medische opvolging) een absolute must. Pulso-Preventielab houdt ook daarom onder meer bij de Izegemse Triatlon Club de vinger aan de pols.
Gesterkt door de solide basis van deze club en het gezelschap binnen het kransje van atleten dat de clubkleuren extra mag uitdragen, voel ik me prima. Laten we er een mooi sportseizoen van maken! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *